Fräsig torskrygg med champinjoner och creme fraiche till pasta

Underbart god pasta med torsk och räkor och champinjoner

Torsk och pasta – funkar det? Jajamensan! Låter man torsken koka med några minuter på slutet i lite grädde eller creme fraiche som jag använt här, blir det svårt att inte lyckas. Örterna rosmarin och basilika sitter fint också fint ihop. Nästa gång kommer jag inte att ha med räkor, det behövdes liksom egentligen inte.

Ingredienser

  • 4 torskryggfiléer
  • 4-5 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 brk skivade champinjoner
  • 1-2 dl skalade räkor
  • 3 hela hackade tomater
  • 1 brk hela tomater
  • 3-5 dl vatten (beroende på hur mycket tid du har för att låta rätten bli färdig)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 nypa chiliflingor
  • 1 nypa socker
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du:

  1. Hacka vitlök och stek vitlök och champinjonerna i lite olja till de får färg, men se upp så det inte bränns.
  2. Hacka tomaterna och lägg ner bitarna samt häll i burken med hela tomater. Häll på vatten och kryddorna basilika, rosmarin, salt, sockret och chiliflingor. Låt nu koka sakta i minst 15-20 minuter, ju längre tid du låter det sjuda, desto godare blir det. (Jag hade i 4 dl vatten och lät det koka i nästan 45 minuter).
  3. Häll i creme fraichen och blanda väl.
  4. Skär fisken i fyrkanter och salta och peppra runt om. lägg ner i pannan.
  5. Låt sjuda några minuter och vänd sedan på fiskbitarna och låt stå ytterligare ett par minuter.
  6. Rör ned räkorna och låt allt bli varmt och servera genast.

* * *
Detta är inlägg #80 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*