Godaste kycklinglasagnen!

Godaste kycklinglasagnenHär kommer ett riktigt bra recept på kycklinggratäng och det är nästan skamligt enkelt! En favorit hos barn och vuxna. (Vill tillägga att jag tyvärr inte minns vart det kommer ifrån, men receptet måste bara spridas för att det är så gott!).

Det här behöver du: 
Lasagneplattor
Kycklingfilé
Tacokrydda
Mozarella
Smör att steka i

Så här gör du:
1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Skär kycklingen i tärningar och smörstek dem så att de blir genomstekta. Krydda gärna kycklingen med lite av tacokryddan.

Till detta krävs en bechamelsås (som inte går av för hackor):
5 dl grädde
4 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
Salt och peppar efter smak.

Såsen tillreder du så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda lite av mjölken med mjölet så att det blir klumpfritt.
3. Häll ner grädde och all mjölk samt mjölblandningen och rör om noggrant så att allt blandas.
4. Häll i resten av tacoblandningen och låt koka några minuter.
5. Smaka av och krydda mer om det behövs med salt och peppar.

Dags att göra gratängen:
1. Täck botten i en ugnssäker form med lite bechamelsås, varva sedan med lasagneplattor, kyckling, sås och bitar av mozarella.
2. Ställ formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 45 minuter eller till plattorna är lagom mjuka.
En krispig isbergssallad med ruccola passar perfekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*