Gräddig pasta med lax, räkor, färska champinjoner och ädelostsås

Grymt krämig pasta med lax, räkor, champinjoner och ädelost

I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Wow vilken överraskning! Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn. I kassarna fanns en massa ”godsaker” – bland annat ett gäng superfina skogschampinjoner. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr.

Ofta när det är lite extra stressigt hos oss blir det gärna pasta till middag. Jag tycker det är lätt att laga och det är också något som alla gillar. Gillar man inte såsen kan man alltid äta grönsaker och sallad till och ändå bli mätt och nöjd. Det hela slutade i alla fall i ett kanonrecept som kändes väldigt lyxigt! Hela familjen fullkomligt slukade faten – och sådana rätter kan man inte ha för många av. Så håll till godo – hoppas du gillar det.

Ingredienser för cirka 4 personer:

  • 1 gul lök
  • 2 laxfiléer
  • 1-2 dl räkor
  • 15-20 färska champinjoner
  • 1 bit gräddädelost (t ex Kvibille)
  • vispgrädde (mellangrädde går också bra)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 nypa rosmarin
  • valfri pasta

Så här gör du:

  1. Hacka lök och stek i smör till den blir glansig.
  2. Hacka svampen och lägg ner i pannan. Stek till svampen är helt genomstekt.
  3. Tärna laxen och lägg ner, rör försiktigt och låt laxen svettas lite.
  4. Häll på grädde, salt, svartpeppar och smula ner osten. Smula ner torkad rosmarin.
  5. Låt sjuda några minuter och när grädden tjocknat något lägg i räkorna och nykokt pasta och låt allt bli genomvarmt.
  6. Servera bums!

* * *
Detta är inlägg #95 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*