Grym marinad till pulled beef (innanlår)

Pulled beef, innanlår jättegod marinad

Nu har jag testat tre olika köttsorter till pulled beef; entrecote, högrev och nu innanlår och sammanfattat är innanlåret en klar vinnare. Entrecoten blev förstås vansinnigt god men med tanke på priset och den lilla skillnaden som blev så är innanlår helt klart en vinnare och något jag kommer att fortsätta använda när jag ska laga pulled beef.

Marinering till pulled beef kan man variera i det oändliga men ett trevligt tips är att tillsätta lite sötma, det kan vara en nypa socker eller lite honung eller som jag gjort här – ketchup. Marinaden i det här receptet är ganska snällt i smaken och skulle kunna hottas upp med lite chiliflagor eller några droppar ur min favoritflaska – D’Elidas (gillar du tabasco kommer du att älska denna).

Pulled beef är en långkörare så räkna med 6 timmar på svag värme och vänd gärna köttet 1-2 gånger under tillagningstiden.

Marinad till 1 kg innanlår:
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
ca 1 dl ketchup
0,5 dl rapsolja (en fin olivolja går också bra)
1 dl vatten
1-2 lagerblad
2 krm svartpeppar
2 tsk salt (minst!)

3 hackade vitlöksklyftor
2 skivade gula lökar

Så här gör du:

  1. Blanda ihop marinaden och täck köttet runt om och lägg ner i en panna, jag har en perfekt gjutjärnspanna med lock som passar bra till detta.
  2. Skiva löken och hacka vitlöken och strössla över köttet. På med locket och ställ in i ugnen i cirka 6 timmar på 120-125 grader. Vänd köttet efter halva tiden.
  3. Det blir en hel del vatten i pannan – det är perfekt för att göra en god gräddsås. Sila av spadet och häll på lite vispgrädde, smaka av med salt och peppar.

Vi åt detta ihop med pitabröd, sallad och yoghurtröra gjord på fetaost och mynta. En favoritmåltid för hela familjen.

* * *
Detta är inlägg #68 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

 

 

Lämna gärna en kommentar :)