Härlig aubergineröra från Iran (Mirza Ghasemi)

Jättegod aubergineröra från Iran "Mirza Ghasemi"Jättegod aubergineröra att äta bara som den är med lite bröd eller att ha som en röra till ett större buffébord. Rekommenderas!

Ingredienser för 1 person (hel måltid): 
1 aubergine
1 tomat
1-2 vitlöksklyftor
1-2 ägg
1-2 stänk gurkmeja
salt och svartpeppar

Så här gör du: 

  1. Skär ett snitt i auberginen och grilla den i ugnen i cirka 30-45 minuter på 250 grader. (Auberginen ska sjunka ihop). Ta ut den och låt svalna något och skrapa sedan ur köttet ur frukten.
  2. Skär ett snitt i tomaten och koka den någon minut. Dra sedan av skalet.
  3. Riv tomaten på ett rivjärn och finhacka vitlöken. Stek tomat och vitlök i olja ett par minuter.
  4. Lägg i auberginen och gurkmejan och stek ytterligare 4-5 minuter. Skrapa röran till ena halvan av stekpannan
  5. Knäck äggen och vispa ihop dem och häll i den andra halvan av stekpannan. Låt äggröran bli genomstekt och blanda sedan samman med auberginröran. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp på fat och ringla en god olivolja över. Ät med bröd.

* * *
Detta är inlägg #29 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*