Jättegott tillbehör till både kött och fisk – marinerad purjolök

Jättegott tillbehör, marinerad purjolök

Det här har blivit en favorit för mig. Jag älskar purjolök och att smaksätta den med lite citron eller vitvinsvinäger är grymt gott och ett suveränt tillbehör till både kött och fisk.

Man kan förkoka purjolöken om man vill, men jag tycker inte det behövs. Jag gillar smaken av purjolök och gillar också tuggmotståndet. Det mjuknar dessutom av marinaden så att förkoka är inte alls nödvändigt om du frågar mig.

Ingredienser:

  • 1 purjolök
  • 2 msk fin olivolja
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • lite salt och peppar efter smak

Så här gör du:

  1. Skiva purjolöken fint.
  2. Skölj av i kallt vatten så eventuell smuts/jord försvinner (brukar finnas i de grönare delarna).
  3. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen, gärna en timme innan servering.

* * *
Detta är inlägg #90 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)