Kycklingsoppa med curry och koriander

Kycklingsoppa med curryVi äter soppa alldeles för sällan och det beror nog på att jag inte kan så många sopprecept som alla i familjen gillar. Det här receptet som jag fick ihop tyckte i varje fall hela familjen om så det vill jag gärna dela med mig av.

Jag kan tänka mig att det blir ännu lite godare om man väljer kokosmjölk istället för den grädde jag hällde i, men det får jag spara till nästa gång.

Ingredienser 6 personer: 
1 gul lök
15 cm zucchini
15 cm purjolök
2 morötter
8 potatisar
2 kycklingfilé
1 broccolihuvud
2 kycklingbuljongtärningar
1 krm gurkmeja
0,5-1 msk curry
1 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
koriander om man gillar det
salt
vitpeppar
ca 1,2 liter vatten

Så här gör du: 

  1. Hacka löken och fräs den gyllene i lite olja en stor kastrull.
  2. Gör slantar av morötterna och lägg ner dem.
  3. Strimla purjolöken och skär minikuber av zucchinisarna. Lägg ner och låt fräsa med någon minut.
  4. Tärna potatis i lagom stora munsbitar och skär ner broccolibuketten i mindre bitar. Lägg ner i grytan. Krydda med gurkmeja och curry och blanda väl.
  5. Pudra över mjölet och rör om noggrant.
  6. Lägg i buljongtärningarna och häll på vatten och grädde och rör om. Låt koka upp och koka i cirka 15 minuter.
  7. Under tiden skär du ner kycklingfilén i mindre munsbitar och steker i lite olja tillsammans med riven vitlök. Salta och krydda med lite mer curry och stek kycklingen färdig.
  8. Lägg sedan ner kycklingbitarna i soppgrytan och låt sjuda cirka 5 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar innan servering.

Hoppas det smakar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*