Granatäppeljuice/saft används ofta i det irakiska köket. Det har en härlig syra och ger en fin smak t ex dolma eller kyckling. Vi använder den gärna i sallader tillsammans med granatäppelkärnor.
Det finns färdig saft/sirap att köpa som är gjort av granatäpple, det är lite lättare att hantera än att själv försöka pressa till en saft. Ett par matskedar granatäppeljuice över en vanlig blandsallad ger en jättefin smak – gärna ihop med svartpeppar. Köp ett par frukter granatäpplen och rensa fram kärnorna – de är jättegoda att i morgon-yoghurten t ex och kärnorna håller flera dagar i kylen.
Ingredienser:
- 2 msk granatäppeljuice
- 2 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 msk vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienserna och häll över salladen.