Ljuvlig kikärtsröra med friterad lax

Stekt lax med härlig grönsaksröraVar är solen? Nu börjar till och med jag att sakna vår gula himlakropp. Vad gör man åt det? Jo man får laga en rätt som skänker värme och sol i kropp och sinne. Det här måste du prova. Otroligt gott och så himla enkelt. Precis som det ska vara.

Ingredienser:
1 laxfilé per portion
1 aubergine i kuber
1 zucchini i kuber
2 strimlade salladslökar (ta även med det gröna)
1 litet blomkålshuvud i små minibuketter
1 brk kikärtor
soltorkade tomater (eller körsbärstomater)
lime
gurkmeja
spiskummin
salt och peppar
olja

Så här gör du:

  1. Börja med att salta fisken rejält runt om. Låt den ligga så medan du förbereder alla ingredienser.
  2. Häll sedan lite olja i en stekpanna. Lägg ner auberginen och när den börjar få färg lägger du också i zucchinin. Stek vidare ett par minuter. Rör gärna lite då och då så att det får färg runt om.
  3. Lägg nu ner salladslöken, blomkålshuvudena, kikärtor och de soltorkade tomater. Det ska vara ganska varmt på plattan så allt snabbt får lite färg.
  4. Krydda med spiskummin, gurkmeja, limejuice, salt och peppar. Häll sedan över på ett fat.
  5. Häll i lite mer olja för nu är det dags att fritera fisken.
  6. Skölj bort allt salt från fisken och klappa sedan in lite gurkmeja runt om – det ger en härlig färg till fisken. Stek den sedan runt om på alla sidor.
  7. Servera fisken och grönsaksröran ihop med lite krispig sallad. Lite yoghurt smaksatt med lite rivet skal från en lime passar perfekt.

* * * Detta är inlägg #57 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*