Var är solen? Nu börjar till och med jag att sakna vår gula himlakropp. Vad gör man åt det? Jo man får laga en rätt som skänker värme och sol i kropp och sinne. Det här måste du prova. Otroligt gott och så himla enkelt. Precis som det ska vara.
Ingredienser:
1 laxfilé per portion
1 aubergine i kuber
1 zucchini i kuber
2 strimlade salladslökar (ta även med det gröna)
1 litet blomkålshuvud i små minibuketter
1 brk kikärtor
soltorkade tomater (eller körsbärstomater)
lime
gurkmeja
spiskummin
salt och peppar
olja
Så här gör du:
- Börja med att salta fisken rejält runt om. Låt den ligga så medan du förbereder alla ingredienser.
- Häll sedan lite olja i en stekpanna. Lägg ner auberginen och när den börjar få färg lägger du också i zucchinin. Stek vidare ett par minuter. Rör gärna lite då och då så att det får färg runt om.
- Lägg nu ner salladslöken, blomkålshuvudena, kikärtor och de soltorkade tomater. Det ska vara ganska varmt på plattan så allt snabbt får lite färg.
- Krydda med spiskummin, gurkmeja, limejuice, salt och peppar. Häll sedan över på ett fat.
- Häll i lite mer olja för nu är det dags att fritera fisken.
- Skölj bort allt salt från fisken och klappa sedan in lite gurkmeja runt om – det ger en härlig färg till fisken. Stek den sedan runt om på alla sidor.
- Servera fisken och grönsaksröran ihop med lite krispig sallad. Lite yoghurt smaksatt med lite rivet skal från en lime passar perfekt.
* * * Detta är inlägg #57 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.