Makirullar fyllda med krämig avokadoröra

Makirullar med krämig avokadoröraIdag är jag hemma med sjukt barn och igår lovade jag att vi skulle äta sushi till lunch. Jag trodde då att jag skulle ha bil för att åka och hämta sushi, istället fick jag öppna kylskåpet och göra egen. Tur att allt fanns hemma!

Krämig avokado- och räkröra
2 mogna avokado
2 dl skalade räkor
2 tsk majonnäs
salt

Så här gör du:
Mosa avokadon och blanda sedan samman allt.

Ingredienser sushiris: 
2 dl grötris (japp, du behöver inte köpa dyrt ”japanskt” ris)
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt

Vinägern till riset: 
3 msk risvinsvinäger (funkar bra med vanlig vitvinsvinäger också)
1 msk socker

Så här gör du: 

  1. Skölj riset noggrant, minst sex-sju gånger och låt det sedan stå i kallt vatten minst 30 minuter.
  2. Häll därefter av vattnet och tillsätt nytt, fräscht och kallt vatten (2,5 dl) och salt.
  3. Låt koka upp och koka i cirka 5 minuter med lock och sänk sedan plattan till tvåan och låt riset ångas klart.
  4. Under tiden kokar du upp vinäger och socker.
  5. När riset är klart häller du över i en bunke  och blanda ner sockerblandningen noggrant. Låt sedan svalna till det är dags att göra sushi.

Här kan du se hur man rullar sushi >>

Makirullar med krämig avokadoröra

Detta är inlägg #2 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

 

Lämna gärna en kommentar :)