Sallad med friterat bröd (fattoush)

FattoushDet låter kanske inte så spännande med friterat bröd i en sallad men Fattoush är verkligen något för dig som gillar mat från mellanöstern. Salladen är syrlig, krispig och mumsigt knaprig på samma gång.

Salladen består av olika slags grönsaker och örter beroende på säsong, så det är lätt att göra fattoush av sina favoritgrönsaker.

Fattoush är kanske vanligast i Libanon och Syrien men äts i hela Mellanöstern.

I salladen på bilden har jag haft i:
2 tomater
10 cm gurka
0,5 röd lök
1 knippe rädisor
1 näve persilja
1 msk torkad mynta (godare med färsk men det fanns inte hemma)
1 romansallad
1 pitabröd
1 pressad citron
salt & svartpeppar efter smak
olivolja
0,5-1 msk sumak (krydda som finns att köpa i butiker som har sortiment från mellanöstern)

Så här gör du:

  1. Klipp pitabrödet i små rutor och fritera i olja. Lägg på papper och låt oljan rinna av.
  2. Hacka ingredienserna (det får gärna vara lite större bitar) och häll på citron, rejält med olivolja, sumak, salt och peppar. Lägg sist i brödet och blanda väl.

Tips! Extra gott blir att blanda i lite bitar av mozarella eller fetaost.

Smaklig måltid!  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*