Timjan- och parmesanpinnar

Parmesan- och timjanpinnarHär kommer ett busenkelt recept på ett gott tillbehör till exempelvis soppa. Det tar mindre än 15 minuter att göra i ordning och det går inte att misslyckas. Pinnarna blir härligt frasiga av smördegen och det är lätt att variera smakerna om man nu inte gillar timjan eller parmesan.

Parmesan- och timjanpinnarIngredienser som räcker till cirka 25 pinnar:
1 pkt smördeg (10 plattor)
Olivolja (prova gärna en smaksatt sort)
Riven parmesan
Torkad timjan
Flingsalt eller vanligt salt

Gör så här:

  1. Ta fram smördegen och låt den tina lite.
  2. Ta ut en platta och pensla olja på plattan. Riv parmesan över alternativt strö timjan över. Smula över lite flingsalt och lägg en ny platta ovanpå, tryck försiktigt så att den fäster.
  3. Skär fyrkanten i fem långa remsor. Ta tag i varsin ände och snurra ändarna. Lägg på bakplåtspapper och riv lite mer parmesan över (eller timjan).
  4. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 12-15 minuter, till de blir gyllenbruna.

Smaklig måltid!

bild 1-1bild 2bild 5bild 3bild 4bild 2-1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*