Torskrygg i tropical-salsasås med tacotäcke

Torskrygg i ananassalsa med tacotäcke

För ungefär två år sedan när jag skolade in ett av mina barn på dagis blev jag bjuden på en rätt på förskolan vid namn ”Tacofisk”. Det var otroligt gott och jag sa då att det skulle jag testa hemma. Det gjorde jag inte, inte förrän nu när jag besökte Matglada barns fina receptsamling – och se – där fanns receptet som till och med låg på deras topplista! Eftersom jag redan hade tinat torsk (måste vara ödet 🙂 ) så blev det tacofisk – men på mitt sätt.

Sedan måste jag säga att bilden gör inte rättvisa.

Ingredienser för cirka 4 personer:

Ingredienser för cirka 4 personer:

  • 3 st tinade torskryggar (eller annan vit fisk)
  • 0,5 brk tropical salsa (jag använde medium, men provar hot nästa gång)
  • 3 dl grädde
  • 30 tacochips
  • 1 näve storbladig persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • riven parmesan (eller annan smakrik sort)
  • smör
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Börja med att krossa tacochipsen (lägg dem i en 2-liters plastpåse och krossa med handen eller slå lätt med en skål så de smulas sönder), finhacka persiljan och löken.
  2. Lägg lite smör i en stekpanna och tillsätt vitlök och låt det fräsa lite. Lägg ner tacokrosset och persiljan och låt gå någon minut. Ställ åt sidan.
  3. Lägg torsken i en smörad form, pensla gärna lite smör (ta från stekpannan) på torsken. Salta och peppra lite.
  4. Blanda ihop grädde och tropical salsa och häll över fisken.
  5. Fördela tacokrosset över och avsluta med lite riven ost.
  6. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

 

Ris eller kokt potatis är jättegott till detta.

* * *
Detta är inlägg #55 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*