Ugnsbakad kyckling med citron och rosmarin

Ugnsbakad kyckling med citron och rosmarinDet här blev riktigt gott! Härliga smaker från rosmarin och surt och sött från citron och honung. En rätt som passar bra både till potatis och ris.

Ingredienser 4 personer:
6-10 kycklinglår, eller en hel kyckling styckad i bitar
1 dl mjöl (för att få en knaprig yta, men går lika bra utan)
2 stora lökar
3 vitlöksklyftor
rivet skal från en citron
saften från en halv citron
2 msk honung
1 tsk torkad rosmarin (färsk går lika bra)
ca 10 st cocktailtomater
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl kokhett vatten
smör att steka i

Så här gör du:

  1. Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Rulla kycklingdelarna i mjöl. Finhacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen i smör till de fått färg runt om.
  2. Strimla löken och dela cocktailtomaterna och lägg i en ugnsäker form. Lägg de brynta kycklingdelarna ovanpå. Salta och peppra lite till.
  3. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron. Lägg även i honung och rosmarin. Rör om och häll sedan allt över kycklingen.
  4. Ställ in i ugnen i cirka 45 minuter på 200 grader. Ös gärna kycklingen ett par gånger under tiden.

Servera tillsammans med ris eller potatis.

* * *
Detta är inlägg #59 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*