Kladdkaka är en mjuk kaka rik på chokladsmak och med en kladdig konsistens. En klick vispad grädde till blir som pricken över i:et. Testa gärna att smaksätta grädden med lite riv från skalet på en lime – det är supergott!
Den här kladdkakan bjuder på en söt överraskning – en krämig kolasås.
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
4,5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop ägg och socker.
- Blanda ner övriga ingredienser utom den karamelliserade mjölken.
- Smöra och bröa en form, häll i hälften av smeten.
- Öppna burken och klicka ut jämnt fördelat, häll sedan över resterande smet.
- In i ugnen i cirka 30 minuter, kakan ska vara kladdig i mitten.
- Ställ att svalna innan du skär upp.
En kommentar