Knafe med kiwi

Knafe med kiwi, utsökt dessertSupergott och lite annorlunda sätt att servera knafe – i glas och med frukt! Väldigt trevlig och spännande dessert, med knaprig, sötsur knafe, mjuk grädde och syrlig kiwi.

Ingredienser 6 portioner:
1 pkt knafe (se bild längre ner, knafe kan du köpa i butiker med sortiment från mellanöstern)
175 g smör
12 kiwi (eller annan frukt, t ex jordgubbar, mango, blåbär)
5 dl vispgrädde (eller puck creme)
vaniljsocker

Så här gör du:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Finfördela knafen (du kan använda en kniv till att skära den i mindre bitar) och lägg knafen i det smälta smöret.
  3. Nu ska knafen sakta bli gyllenbrun, du måste röra då och då och se till att den inte bränns. När den har fått sin färg häller du i sirapen (recept finns längre ner). Rör om och ställ av kastrullen och låt knafen kallna.
  4. Vispa grädden och smaksätt den med lite vaniljpulver.
  5. Ta ett glas och lägg den krispiga knafen i botten, lägg i ett lager med grädde och avsluta med ett berg av kiwi.

Sirap:
1 dl vatten
2 dl socker
5 kardemummakapslar
1 kanelstång
lite limeskal och/eller apelsinskal

Så här gör du:

  1. Blanda allt i en kastrull och låt koka upp så att sockret upplöses.
  2. Ställ att svalna.
  3. Häll sedan över knafen när den blivit gyllenbrun.

 

Knafe med kiwi, utsökt dessert

* * *
Detta är inlägg #52 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*