Kycklinggryta med curry och ingefära a´la indisk stil

Kyckling med curry och ingefäraTidigare har jag berättat att jag är med i en matgrupp på facebook (gör ett besök vettja!) och förutom att den håller bästa stämningen på FB får man också ta del av av maträtter och recept från hela världen. På sistone har det postats ganska många recept med curry – en krydda vi sällan använder hemma – så jag har gått med ett sug efter något i curryväg ett bra tag nu. Eftersom jag håller på att experimentera med ris (min stackars man vad han får stå ut) så tänkte jag detta skulle passa bra till ett kokosris (hittar du här).

Ingredienser cirka 6 personer:
2 kycklingfiléer
1,5 msk curry
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2-3 cm ingefära
1 röd paprika
1 gul paprika
0,5 blomkålshuvud
1 kycklingbuljong
1 brk kokosmjölk
2 msk majsmjöl
1,5 msk socker
salt
svartpeppar
koriander (kan uteslutas)

Så här gör du:

  1. Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om.
  2. Ta upp dem ur stekpannan och lägg i hackad lök, vitlök, riven ingefära, resten av curryn och skivad paprika. Låt fräsa till det blir glansigt.
  3. Lös upp kycklingbuljongen och majsmjölet i lite hett vatten och häll i stekpannan. Dela blomkålsbuketten i mindre bitar och lägg i. Häll i sockret, kokosmjölken och späd med lite mer vatten. Lägg i kycklingen och rör om, på med lock och låt sjuda sakta minst 20 minuter. Titta till grytan då och och då.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*