Möraste köttet – pulled entrecôte

Pulled beef med entrecoteIdag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. I morse tog jag ut en entrecôte-bit på cirka 1 kilo och la i en liten gjutjärnsgryta. Sedan blandade jag ihop en marinad/kryddblandning som jag smetade in köttet med och avslutade med att skiva tre lökar som jag la över. Sedan på med lock och in i ugnen på 100 grader i cirka 6 timmar.

Ut kom ett väldoftande, otroligt mört kött. Jag stack en gaffel i köttet och det ramlade bokstavligt isär. Tre stycken stod samlade runt grytan och under tystnad utfördes en provsmakning. Dottern utbrast ”Det smakar som i Irak!” Pappan höll med och muttrade något om elräkningen men tyckte också det var gott – precis som i Irak. Så nu vet ni, pulled beef är indeed en irakisk rätt! 😀

Recept på min marinad hittar ni längre ner.

Pulled beef - entrecot

Marinad: 
0,5 dl rapsolja
3 krossade vitlökar
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel
3 kardemummakapslar
5-6 kryddpepparkorn
2 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar.

Häll över köttet och pensla smeten runt om och avslutade med att lägga tre skivade lökar. Sedan in i mitten av ugnen på 100 grader i 6 timmar. 

Klart!

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*