Sesampanerad lax med glasnudelwok och kronärtskockskräm

Sesampanerad lax med glasnudelwok och parmesanröra

Lax är otroligt tacksamt att använda i mat, det går liksom bara inte att misslyckas med. Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja. Supergott och lite lyxig touch med sesamfrön.

Glasnudelwok

En glasnudelsallad till passade perfekt till detta! Här har jag bara strimlat röd lök, vitkål och stekt mjuka i lite olja. Därefter la jag i lite avsköljda glasnudlar och lät dem fräsa med till de blivit mjuka. Sedan lite grönt i; spenat och färsk koriander. Allt smaksatt med ketjap manis, koriander, sesamolja och lime och någon nypa socker.

Ingredienser glasnudelwok:
strimlad röd lök
strimlad vitkål
glasnudlar
ketjap manis
bladspenat
färsk koriander
ett par nypor socker för sötma
pressad citron för syra
ev lite salt

Så här gör du:

  1. Stek lök och vitkål i lite olja, gärna sesamolja som ger en fin smak till detta. Stek på medelvärme till de börjar bli mjuka och glansiga.
  2. Lägg i glasnudlar och några matskedar ketjap manis och stek vidare till glasnudlarna börjar bli mjuka.
  3. Lägg i spenat, korander, socker och citron och stek någon minut till. Smaka av med lite salt.

Kronärtskockröra med parmesan

Först tänkte jag att nej, det här blir nog lite konstigt att servera kronärtskocksröra till lite mer asiatiska toner, men det passade riktigt bra tyckte jag.

Kronärtskocks- och parmesankräm:
1 brk kronärtskockshjärtan
2 dl creme fraiche
3 msk parmesan
salt och svartpeppar

Så här gör du:

  1. Häll av vattnet/oljan från kronärtskockorna. Mixa till en kräm.
  2. Lägg i övriga ingredienser och rör om.
  3. Smaka av med salt och peppar.

* * *
Detta är inlägg #35 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*