Sockerfri mandelkaka smaksatt med dadlar och nötter

Sockerfri mandelkaka smaksatt med dadlar och nötter

Det är bra när man har lite att göra hemma, då slår experimentsinnet på. Det här en god och lite seg kaka gjord på mandelmjöl, nötter och dadlar. Inget socker alls i degen.

Ingredienser för cirka 12 kakor: 
6 dl mandelmjöl
10 färska dadlar
1 näve pistagenötter
1 näve valnötter
0,5 dl vispgrädde
1 nypa salt

Så här gör du: 

  1. Mixa ihop pistagenötter, valnötter och dadlar.
  2. Blanda samman mandelmjöl, grädden och nöt- och dadelmixen.
  3. Forma till en avlång rulle, täck med plastfolie och låt stå kallt i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  4. Ta ut och skär 1 cm tjocka kakor. Forma till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollen till en kaka.
  5. Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 10–15 minuter.

* * *
Detta är inlägg #20 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*