Supergott med torskrygg, spenat, lök och sambal oelek

Supergott med torsk, spenat, lök och sambal oelek

Mat som sköter sig själv i princip är inte dumt när man är stressad småbarnsmor. Det här är ett recept som jag gärna lagar när jag vill att det ska vara lite festligare. Torsken som här tillagas i grädde får en härlig smak av de soltorkade tomaterna och sambal oeleken ger precis lagom hetta – mina barn hade inga problem att äta det här. Slurp sa det och det sista gröptes ur formen med hjälp av bröd.

Ingredienser:
4 torskryggfiléer
färsk spenat
1 röd lök
salt
vitpeppar
2-3 soltorkade tomater
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

Så här gör du: 

  1. Smöra en form.
  2. Strimla löken och strössla ut i formen. Täck med färsk spenat.
  3. Lägg ner färsk eller fryst torskryggsfilé. Salta och peppra filéerna.
  4. Blanda samman creme fraiche, vispgrädde, sambal oelek, strimlad soltorkade tomater, en pressad vitlök, salt och svartpeppar.
  5. Häll över torsken och ställ i ugnen på 175 grader i cirka 20-45 minuter (beroende på om fisken är tinad eller fryst).

Servera med potatis eller ris och en härlig grönsallad.

* * *
Detta är inlägg #76 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*