Det här är gott! Hibiskus återfinns ofta i te och är otroligt gott med sin söt-syrliga smak. Det sägs att hibiskus har en lugnande verkan och att det även hjälper till att sänka blodtrycket. Det påstås också att det påverkar hormonet hos kvinnor så gravida rekommenderas inte att dricka drycker med hibiskus. Inte vet jag om det stämmer, jag kan bara intyga att det är en svalkande och fräsch dryck. Färgen är också väldigt fin som kommer från hibiskusblomman – klarrött.
Hibiskusblommor kan du köpa hos Gröna bladet som har en väldigt bra webb-butik med många krav-odlade kryddor och örter varav hibiskusblomman är en av dem. Gör ett besök hos gröna bladets kryddsortiment.
Ingredienser:
1 – 1,5 liter kokande vatten
1 påse hibiskusblomma (ca 15 gram)
2-4 klyftor lime
1 kanelstång
1 dl honung (mindre eller mer beoende på hur söt du vill ha den)
ev mynta
Så här gör du:
- Lägg de torkade hibiskusblommorna, klyftade lime och kanelstången i en kastrull.
- Häll på kokande vatten.
- Tillsätt honung och rör om.
- Låt stå i ca 15 minuter och sila sedan drycken.
- Häll upp isteet i en ren tillbringare och lägg i några myntablad.
- Låt den bli iskall innan du serverar.
Man kan även låta det dra över en natt, men då använder du kallt vatten istället.
* * *
Detta är inlägg #44 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.