Tomatsoppa toppad med fetaost

Tomatsoppa toppad fetaostNu när hösten börjat visa sig tycker jag det passar bra med soppa. Här kommer ett gott recept på tomatsoppa med spagetti och basilika, allt toppat med lite ljuvlig fetaost.

Ingredienser cirka 6 personer:
3 brk krossade tomater (gärna Mutti-märket)
3 krossade vitlöksklyftor
1 st finhackad lök
färsk basilika (så mycket du önskar)
1/2 röd chilistång
2 st grönsaksbuljong
1 skvätt grädde
salt och peppar efter smak
vermicelli, krossad spagetti (kan uteslutas)

Så här gör du:

  1. Stek löken och chililöken glansig.
  2. Häll på tomaterna, basilikan och grönsaksbuljongen. Låt puttra cirka 30 minuter under omrörning.
  3. Mixa till en slät soppa.
  4. Häll på vatten till lagom konsistens och spagetti (eller annan pasta) och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  5. Runda av med lite grädde. Salta, peppra efter smak. Häll upp på i skål och finfördela lite fetaost över soppan.

 

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*