Varm gurksallad med vitlöksräkor och fetaost

Varm gurksallad med vitlöksräkor och fetaostFör länge sedan var jag med i viktväktarna och jag minns särskilt ett recept där man gratinerade gurka i ugnen tillsammans med kyckling. Det lät ju så knäppt att man bara var tvungen att prova – och överraskande var det riktigt gott. Idag kom jag att tänka på det där receptet och tänkte att man kanske även skulle kunna steka gurkor? Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd och till dig som undrar om det gick svarar jag ett rungande ja!

Ingredienser 1 person:
1 dl skalade räkor
3 hackade vitlöksklyftor
1 fint tärnad grön slanggurka
2 msk äppelcidervinäger
2 msk torkad dill
1 bit fetaost
kokosolja att steka i eller annan olja/smör
salt
svartpeppar
sallad

Så här gör du: 

  1. Stek räkorna och vitlöken i lite olja i några minuter.
  2. Lägg i den finhackade gurkan och låt allt få fräsa lite till.
  3. Lägg i alla kryddorna och låt allt gosa till sig en sista minut.
  4. Riv fetaosten på ett rivjärn och strö över.
  5. Lägg sallad på ett fat och häll sedan över gurkan och räkorna.

Ringla gärna lite balsamvinäger över. (Ej på bild).

* * *
Detta är inlägg #23 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*