Jag undrar om jag inte har lite japan-blod i mig… Nä, tyvärr inte. Skulle inte ha något emot att ha en släkting därborta som man kunde dels få hälsa på men också ha en chans att lära sig mer om japansk mat. Det är ju så gott och fräscht!
Det här är ett receptet som känns lite japanskt – gjort på rester som fanns i kylen och ett litet paket äggnudlar som låg och skramlade i skafferiet. Snabbt och lättlagat med många härliga smaker.
Ingredienser cirka 2 personer:
2 morötter
1 pak soi
1 liten klyfta vitkål
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 liten bit purjolök
färsk koriander (så mycket som du gillar)
1-2 msk ostronsås eller ”mushroom vegetarian sauce” om du inte äter eller tål ostron
1 msk japansk soja
1 msk risvinsvinäger
2 msk sesamolja
sesamfrön
1 pk äggnudlar/person
Så här gör du:
- Lägg äggnudlarna i kokande vatten och stäng av plattan och låt äggnudlarna stå tills de blir mjuka.
- Strimla alla grönsaker.
- Woka grönsakerna i en stekpanna med lite olja + sesamolja till de börjar bli lite glansigt.
- Häll på japansk soja, risvinsvinäger, ostronsås och äggnudlarna och woka någon minut till så att smakerna blandas.
- Servera genast.