Grönsakspytt är ett bra substitut till ris och potatis. Grönsaksblandningen har en härlig smak i sig och det är lätt att krydda upp den om man vill göra något mer av det. Det passar perfekt till en köttbit eller kyckling. Serverar man till exempel en kall sås till behövs egentligen inget mer än pytten.
Ingredienser:
Kålrot
Morot
Rotselleri
Paprika olika färger
Gul eller röd lök
Smör
Salt
Peppar
Örter
Så här gör du:
- Skär alla grönsaker i tärningar. Skär löken i klyftor.
- Koka kålråt-, morots- och rotselleri-tärningarna mjuka i lättsaltat vatten.
- Under tiden steker du paprikatärningar och löken mjuk i en klick smör.
- När grönsakstärningarna är färdigkokta tillsätter du även dem i stekpannan och fräser på dem i lite mer smör.
- Smaksätt med salt och svartpeppar. Pröva att krydda med lite ört som t ex oregano, timjan eller basilika och servera sedan ångande varmt.
* * *
Detta är inlägg #12 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.