Supergod pizzadeg av turkisk yoghurt och mjöl (utan jäsning)

Supergod pizzadeg av yoghurtDet här receptet kommer ursprungligen från The Slow Roasted Italian och görs egentligen på bara två ingredienser. Grekisk yoghurt och ”själv-jäsande-mjöl” – vilket jag inte ens vet om det finns i Sverige? Jag tyckte receptet lät jättespännande och var tvungen att prova. Måste säga att det här var en av de godare pizzadegar jag har smakat. För att ersätta det ”själv-jäsande-mjölet” med vanligt mjöl får man tillsätta lite bakpulver – perfekt tycker jag som då slipper jäsningstiden. Med det här receptet kan du göra en supergod pizza på 20 minuter vilket är snabbare än vissa pizzabagare 🙂 Längst ner finns även ett turborecept på tomatsås att ha på pizzan.

Ingredienser till 2 stora pizzor: 
1 rågad tesked bakpulver
4 dl turkisk yoghurt (originalreceptet säger grekisk, men båda funkar)
4 dl mjöl + till utbaket
lite salt

Så här gör du: 

  1. Blanda ihop allt i en bunke, det tar några minuter att få ihop en degen som ska vara lite kladdig men inte fastna på händerna.
  2. Baka ut till en pizza och lägg på valfri fyllning och baka sedan i ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter.

Min dotter gjorde en pizza till sig själv med sina favoritingredienser:
Pizzadeg utan jäsning, gjort av yoghurt och mjöl

Turbotomatsås till pizzan: 
3-4 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt och peppar efter smak
vatten

Så här gör du:

  1. Lägg tomatpurén och kryddorna i en skål.
  2. Rör ut allt med lite vatten till önskad konsistens.
  3. Bred på pizzan och lägg sedan på dina ingredienser.

* * *
Detta är inlägg #52 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*