Det här har jag längtar efter sedan igår när jag såg ett recept med Tuna melt sandwish på Food.com. Bara tanken på en varm smörgås med krämig tonfiskröra och smält ost gör att det vattnas i munnen!
Så min dag började med att sätta igång ett brödbak och jag beslutade mig för att göra ett lantbröd (recept från ICA). Med brödet på jäsning stack jag ut med ungarna på en promenad och lite fotbollsträning. Vi kom tillbaka lagom till att brödet jäst klart och lite till och var redo att åka in i ugnen och bara en timme senare kom detta fantastiska ut. Bröd är kärlek, så är det bara.
Medan brödet var i ugnen var det dags att göra tonfiskröran. Receptet nedan är för två STORA smörgåsar men skulle kunna räcka till fyra mindre smörgåsar.
Ingredienser:
1 brk tonfisk i olja (går lika bra med tonfisk i vatten)
1 strimlad salladslök
1 finhackad röd chili
1 finskuren röd paprika
2 msk majonnäs
1 näve storbladig persilja som du finhackar
2 msk pressad citron
1 skivad tomat
riven mozarella (eller annan ost du gillar)
salt
vitpeppar
citronpeppar
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på högsta temperatur 300 grader.
- Lägg tonfisken i en sil och låt så mycket olja som möjligt rinna bort.
- Blanda samman tonfisk, salladslök, chili, paprika, majonnäs, persilja och citron. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
- Skär en rejäl skiva av ett lantbröd och lägg på en plåt och ställ i ugnen högst upp och låt den grillas en minut.
- Ta ut brödet och klicka på rejält med tonfiskröra. Lägg på tomatskivor. Riv mozarellan och lägg högst upp. Avsluta med att peppra lite citronpeppar över.
- Ställ in i ugnen i cirka 3-4 minuter. Ha koll så du får osten precis som du vill. Ta ut och låt svalna något.
* * *
Detta är inlägg #54 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.