Linssoppa med touch av morot

Linssoppa med touch av morotHär kommer en variant på ”chorba”, röd linssoppa, med lite smak av morot. Det är lätt att krydda till soppan om man önskar lite mer hetta med t ex cayennepeppar. Själv tycker jag svartpeppar och citronsmaken räcker långt.
Ingredienser (4 pers):
3 dl röda linser
3 st finhackade salladslökar
1 stor riven morot
1 msk tomatpuré
1 msk torkad mynta
0,5 dl hackad persilja
1 kycklingbuljongstärning
1 tsk salt
1 st pressad citron
0,5 tsk svartpeppar
2 msk olja

Så här gör du: 

  1. Fräs lök och morot i en stor kastrull i några minuter till löken blir lite glansig.
  2. Lägg i linser, tomatpuré, kycklingbuljong och kryddorna. Citronen sparar du. Häll på cirka 1,2 liter vatten.
  3. Låt koka på svag värme i cirka 30 minuter.
  4. Mixa sedan soppan slät. Smaka av med citron och ev lite mer salt/peppar. Är soppan för tjock späder du med lite vatten.

Servera med lite gott tunnbröd eller pitabröd till.

Smaklig måltid!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*