Här kommer en variant på ”chorba”, röd linssoppa, med lite smak av morot. Det är lätt att krydda till soppan om man önskar lite mer hetta med t ex cayennepeppar. Själv tycker jag svartpeppar och citronsmaken räcker långt.
Ingredienser (4 pers):
3 dl röda linser
3 st finhackade salladslökar
1 stor riven morot
1 msk tomatpuré
1 msk torkad mynta
0,5 dl hackad persilja
1 kycklingbuljongstärning
1 tsk salt
1 st pressad citron
0,5 tsk svartpeppar
2 msk olja
3 dl röda linser
3 st finhackade salladslökar
1 stor riven morot
1 msk tomatpuré
1 msk torkad mynta
0,5 dl hackad persilja
1 kycklingbuljongstärning
1 tsk salt
1 st pressad citron
0,5 tsk svartpeppar
2 msk olja
Så här gör du:
- Fräs lök och morot i en stor kastrull i några minuter till löken blir lite glansig.
- Lägg i linser, tomatpuré, kycklingbuljong och kryddorna. Citronen sparar du. Häll på cirka 1,2 liter vatten.
- Låt koka på svag värme i cirka 30 minuter.
- Mixa sedan soppan slät. Smaka av med citron och ev lite mer salt/peppar. Är soppan för tjock späder du med lite vatten.
Servera med lite gott tunnbröd eller pitabröd till.
Smaklig måltid!