Brysselkål och pasta – funkar det?

Brysselkål och pastaDet finns en grupp på FB där medlemmar delar bilder och recept med varandra, medlemmarna kommer från världens alla hörn och det är ett varierat flöde på maträtter från olika länder. Det här receptet är väl svenskt får man säga och är inspirerat från ovan nämnde grupp.

Jag fick en massa tips när jag i den gruppen efterlyste hur man kan laga till brysselkål så att det smakar GOTT! Jag har aldrig riktigt lyckats utan alltid fått en otrevlig besk bismak. Så här kommer ett recept med brysselkål som smakar GOTT!

Ingredienser:
brysselkål
strimlad salami (eller små fyrkanter av halloumiost)
hackad vitlök
grädde och creme fraiche (lika många delar av vardera)
salt och peppar efter smak
ev parmesanost

Så här gör du: 

  1. Tvätta brysselkålen och skär av stammen och eventuellt fula blad. Koka kålen i lättsaltat vatten i cirka 4-5 minuter. Skär varje kålhuvud i fyra delar.
  2. Lägg lite smör i en stekpanna och lägg i brysselkål, strimlad salami (eller små fyrkanter av halloumiost) och låt steka på medelvärme till det får lite färg. Lägg i vitlöken och låt fräsa någon minut till.
  3. Häll därefter på grädde och creme fraiché och låt sjuda under omrörning några minuter. Nu kan du tillsätta lite parmesanost om du gillar det, eller göra som jag gjorde – hyvla lite med en osthyvel ovanpå efter att det är serverat.

Smaka av med salt och peppar.

Serveras med nykokt pasta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*