Härlig tonfiskwrap för lunch

Härlig tonfiskwrap till lunch

Wrap gjort på ägg är väldigt gott och går snabbt att göra. Man kan fylla wrappen med sina favoritgrönsaker och bara klicka i någon god röra. I dag åt jag en tonfiskröra med lite heta chiliflagor i – supergod tonfiskwrap. Den här är även perfekt att ta med ut om man bara lindar in den i lite folie. En matig tonfiskwrap som gör att man håller sig mätt länge!

Härlig tonfiskwrap

Idag är jag hemma med sjuka barn, då finns det tid att laga alla sin egen favorit. Till mig blev det tonfiskwrap och barnen fick en risrätt med korv och goda grönsaker. Alla nöjda!

Ingredienser för två personer

  • 4 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 brk tonfisk (jag köper alltid den i olja, men det går bra med vilken som)
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 msk dill
  • 1 nypa chiliflagor
  • salt
  • citronpeppar (eller annan peppar)
  • sallad som du gillar, t ex ruccola, isbergs- eller romansallad
  • ev lite majonnäs (jättegott att  ”smöra” omeletten med majonäs)

Så här gör du:

  1. Knäck äggen i en skål och häll i vattnet. Salta lite och vispa så äggvita och gula blandas.
  2. Häll lite olja i en stekpanna och stek hälften av äggsmeten på medelvärme, ungefär som en pannkaka. Den ska stekas på båda sidor. Lyft ur omeletten och låt svalna. Stek det sista av äggsmeten.
  3. Under tiden rör du ihop tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut majonnäs på omeletten och fyll sedan på med sallad och grönsaker du gillar. Toppa med tonfiskröran.
  5. Vik ihop omeletten till en wrap. Använd tandpetare eller folie för att hålla ihop wrappen.

Jättegott med lite citron över och en kopp kaffe.

* * *
Detta är inlägg #89 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)