Hel laxsida i ugn

Hel laxsida i ugnVi gillar fisk i vår familj och oftast servas det lax när vi väljer fisk. Det är något som alla gillar. En storfavorit är när vi gör helsida med lax i ugnen. Vi äter det med ris, sallad, skivad röd lök och lägger i pitabröd. En god sås till med t ex dill blir pricken över i:et.

Ingredienser 4-6 personer:
1 helsida lax
salt
citronpeppar

Så här gör du:

  1. Salta REJÄLT på laxen och låt ligga så cirka en halvtimme, gärna längre (i kylen om du har plats). Köttet blir genomsaltat och får en annan stuns sig.
  2. Skölj av saltet från laxen och peppra på med citronpeppar.
  3. Ta en plåt och lägg bakbplåtspapper eller aluminiumfolie och sedan på med laxen. Ställ in i ugnen på cirka 200 grader på nedersta valsen i cirka 20-30 minuter.
  4. Höj värmen till 250 grader grill ch flytta upp laxen så högt det går och låt laxen få lite färg. Därefter är den klar att ätas.

Smaklig måltid!

 

Lämna gärna en kommentar :)