Het tonfisk- och kikärtsröra

Kikärt- och tonfiskröra med het chili

Ett superenkelt recept och uppskattat av både små och stora. Kikärtor som mosats med en gaffel och blandats med tonfisk och creme-fraiche. En härligt lite krunchig röra. Röran passar både till rostat bröd eller i en wrap eller som här – ensam i ett glas. Jättegott!

Kikärts- och tonfiskröra med het chili

Ingredienser för två personer.
1 dl kikärtor på burk

1 brk tonfisk

2-3 msk creme fraiche
0,5 röd paprika
0,25 röd chili
1 stänk paprikapulver
machésallad (eller annan valfri sallad)
salt och vitpeppar

Så här gör du:

  1. Mosa kikärtorna med en gaffel.
  2. Finhacka chilin och paprikan.
  3. Öppna tonfiskburken och låt rinna av.
  4. Blanda samman allt med creme fraiché och kryddorna.
  5. Smaka av.
  6. Varva machésallad och röra.

Jättegott att ringla lite het chiliolja över.

* * *
Detta är inlägg #24 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)