Här får du ett riktigt bra recept på Kärleksmums som är ett passande namn på denna ugnsbakade sockerkaka. Att ta en tugga av den här mjuka chokladkakan är verkligen true love. 🙂 Jag tror inte jag känner någon som inte gillar Kärleksmums. Allra bäst med detta recept är det blir generöst med topping.
Ingredienser:
200 g smör
2 dl mjölk
4 st ägg
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1 dl kakao
0,5 tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
ev ströbröd till formen
Glasyr:
100 g smör
1 dl grädde
1,5 dl kakao
3 msk vaniljsocker
7 dl florsocker
Kokosflingor, strössel eller pärlsocker till garnering
Så här gör du:
- Smörj och ströa en långpanna eller använd bakplåtspapper.
- Smält smör och häll i mjölk och låt svalna.
- Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp.
- Blanda i kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, mjöl och häll sedan ner det i äggblandningen. Rör noga om så att du blir av med alla eventuella klumpar. Häll därefter i smörblandningen som svalnat och vispa till en jämn och slät smet.
- Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen på cirka 175 grader i 20-25 minuter. Provstick gärna med en gaffel för att se att kakan är färdig innan du tar ut den.
- Dags att göra glasyren, blanda florsocker, kakao, vaniljsocker, smält smör och grädde i en bunke och vispa ihop till en jämn smet. Se till att kakan svalnat innan du brer på glasyren. Häll därefter på valfri garnering, jag tycker kokosflingor passar bäst.
- Ställ gärna kakan i kylskåpet en stund innan du skär upp den i rutor.
Kärleksmums är perfekt att frysa in och ta fram när det kommer gäster.