Korvstroganoff med currysmak

Korvstroganoff med curryMitt recept är inte på något sätt avancerat och jag misstänker att greve Stroganoff själv hade nog rynkat på näsan åt min variant. Jag har nämligen varken biff, sur grädde eller fransk senap i min så den är inte särskilt ”stroganoff”-aktig egentligen.

Men god är den, det tycker både jag och mina barn som slickar faten efter. Normalt smaksätter jag med grädde och curryketchup, men denna gång var flaskan slut så jag kryddade på med lite riktig curry och det blev inte alls så dumt! Dessutom är det nog en av de snabbaste rätter jag vet att laga till – man brukar få vänta på att riset ska bli klart. Bra rätt alltså för stressade mammor eller pappor. 🙂 

Ingredienser cirka 4 personer: 
10-15 cm falukorv
1 hackad lök
3 dl grädde, visp eller matlagning spelar ingen roll
curry
2-3 msk ketchup alt 1-2 tsk tomatpuré
1 par stänk med kinesisk soja
salt och svartpeppar

Så här gör du:

  1. Skär korven i stavar eller fyrkanter, lägg korven i en stekpanna med lite matfett. Låt korven få färg.
  2. Hacka löken och lägg i samma panna, peppra på med curry och låt gå till löken blir lite glansig.
  3. Häll på grädde, klicka i ketchupen (eller tomatpurén) och några droppar soja. Låt allt koka upp och sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt ris och en sallad.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*