Kyckling marinerad i vinäger och tabasco

Kyckling marinerad i vinäger och tabascoKyckling i ugn brukar vara en storfavorit när man vill bjuda på en smarrig middag. Eftersom kycklingen ofta lagas i långpanna eller lergryta mättar det också många munnar. Tillaga kyckling och potatis, rotfrukter och annat – det blir perfekt som vardagsmat som sköter sig själv i ugnen, men är också en uppskattad rätt på bjudningar.

Ingredienser:
Rå kyckling delad i bitar
Potatis i klyftor
Paprika i skivor (eller vad man gillar, ex champinjon, squash, palsternacka)
Lök i klyftor

Marinad
1 dl Grillmarinad
0,5 dl Äppelvinäger
2-3 msk Kinesisk soja
Salt
Grillkrydda
Tabasco

Så här gör du:

  1. Blanda ihop marinaden och häll över kycklingen så det kommer åt överallt på kycklingen och låt stå minst en timme. Ju längre tid desto mer sätter sig smakerna.
  2. Lägg alla ingredienser på en plåt och droppa lite marinad över allt. Blanda runt och låt kycklingen ligga överst.
  3. In i ugnen 200°C i cirka 60 minuter. Titta till kycklingen och ös den då och då. Börjar det bli för brunt täck över med folie.

Vi äter rätten med ris och sallad men det passar också utmärkt att äta med pitabröd som man fyller med kycklingen och grönsakerna.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*