Lax grillad i ugn, smaksatt med italiensk salladskrydda och citron

Lax smaksatt med italienska salladskryddor och citron

När man kan återanvända rester från gårdagens middag känns det på något sätt gott i hjärtat. Den här gången fick de kokta potatisarna som blev kvar från igår hänga med in i ugnen tillsammans med laxen. Potatisen smaksatte jag med olivolja, flingsalt och hela spiskummin.

Laxen tvättades och saltades rejält och sedan får den vila ett tag innan den sköljs av och får nya kryddor. Nu provade jag vanlig italiensk salladskrydda och toppade med citronskivor och till sist ringla lite olivolja över.

Sedan in i ugnen med alltihopa på samma plåt – potatis och lax, 200 grader i cirka 20-30 minuter. Jag brukar de sista minuterna öka värmen och flytta upp hela plåten så att fisken får en lite grillad yta.

Tomatris och ruccola och tomatsallad till.

Här hittar du recept på tomatris >>

 

Lämna gärna en kommentar :)