Libanesisk vitlökskräm för två (gott till kött eller fisk)

Libanesisk vitlökskräm, gott till grillat
Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen. Krämen är len som sammet och vitlökssmaken är ljuvligt underbar. Det är lätt att justera styrkan, gillar man stark vitlök tar man i ett par extra klyftor.

Ingredienser som räcker till två personer:
2 vitlöksklyftor
1 äggvita
1 dl rapsolja (vill du ha mer kräm tillsätter du bara mer rapsolja)
salt
saften från citron
några droppar kallt vatten

Så här gör du:

  1. Riv vitlöken och  blanda med några matskedar olja.
  2. Kör med mixern till ett skum bildas. Tillsätt äggvitan och mixa till det blir en tjock kräm.
  3. Tillsätt sedan resten av oljan i en fin stråle samtidigt som du kör med mixern.
  4. Smaka av med salt och citronjuice.

Tips! Om såsen skulle skära sig tillsätter du bara några droppar kallt vatten. 

* * *
Detta är inlägg #14 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)