Jag vet inte om ni kan känna igen er, men ibland när jag lagar mat så blir det något helt annat än vad jag tänkte från början. Det är det som är roligt med matlagning att det kan utvecklas vartefter man står där i köket och spanar in i kylskåpet.
De här kycklinglåren tog jag fram redan i morse och när de var tinade gjorde jag i ordning en enkel marinad på grillkrydda, honungäppelcidervinäger, salt, pressad vitlök och lite salt och lät dem stå ett par timmar. De fick stå i ugnen på cirka 200 grader i ungefär 45 minuter, jag vände dem två gånger under tiden.
Till det serverade vi ris kryddat med nejlikor och kardemummakapslar. Det är lätt att smaksätta ris, man kan bara lägga ner lite kryddor tillsammans med riset i oljan och låt fräsa runt lite och sedan låta dem koka med till riset är klart. Det ger en härlig doft och färg. Det här var perfekt till den turkiska yoghurten jag smaksatte med lime och basilika – ljuvligt god och så enkelt att göra. Två deciliter turkisk yoghurt, rivet skal och saften från en lime och finhacka cirka 10 färska basilikablad – bara att blanda samman och smaka av med lite salt. Att ringla lite olivolja över gör smaken lite rikare. Väldigt god – det vet man när det sista i skålen torkas ur med bröd som äts upp.