Vår familj älskar majs i alla former. Extra roligt är att äta majskolvar, och nu när det är säsong för nyplockade majskolvar som dessutom säljs till ett bra pris köper vi gärna hem dem.
Tyvärr är det ju lite jobb med att laga till majskolvar tycker jag. De ska skalas och rensas från trådar som verkar vara laddade med statisk elektricitet och ett elände att få ner i soppåsen. Sedan tillkommer koktiden och enligt vår smak behövs de kokas ganska så länge.
Häromdagen mindes jag ett ”kitchen-hack” för majskolvar och beslöt att prova – och jag blev inte besviken! Det är busenkelt och majskolvarna blir perfekta! Jag kommer endast att tillaga kolvar på detta vis i fortsättningen.
Ingredienser:
Majskolvar
Så här gör du:
- Lägg en majskolv i micron och kör på full effekt i 5 minuter.
- Ta ut majskolven (var försiktig, den är varm!) och skär någon centimeter in från kolvfästet.
- Ta tag i andra änden och tryck så att majskolven glider ut. Klart!
Gott till är smör, ett tips är att använda osthyvel och hyvla till smala smörremsor att lägga på kolven så de får smälta.
5 kommentarer