Rosa kokostoppar doppade i choklad

Rosa kokostoppar med chokladBaka är inte riktigt min grej, men senaste veckorna har det blivit ett och annat recept med sötsaker. Den här gången provade vi på att färga kokos med karamellfärg och bakade sedan kokostoppar efter Arlas recept. Vi lyxade till det lite extra och doppade dem i smält choklad.

Ingredienser ca 12 bollar/toppar:
några droppar röd karamellfärg
50 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor (cirka 5 dl)
rivet skal av 0,5 lime

ljus och mörk blockchoklad, ca 3 rader av varje sort

Så här gör du: 

  1. Mät upp kokosflingorna och lägg dem i en skål. Droppa lite karamellfärg över och rör runt till färgen är fördelad över flingorna.
  2. Smält smöret.
  3. Rör ihop ägg och socker i en skål och lägg sedan ner kokosflingor, limeskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min.
  4. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 12 toppar eller använd händerna och forma till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, ta ut och låt svalna innan du doppar i chokladen.
  6. Smält chokladen i micron genom att köra 30 sekunder i taget. Rör om efter varje 30 sekunder, efter ett par-tre gånger är chokladen smält och redo att användas.
  7. Doppa bollarna och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

* * * Detta är inlägg #58 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*