Ibland blir jag otroligt sugen på soltorkade tomater. Jag vet inte om det är ordet ”soltorkade” eller den lite sura smaken som jag gillar. Säkert båda. 🙂 Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Kycklingen hade redan tinat under dagen så när jag kom hem efter jobbet var det bara att sätta igång.
Ingredienser cirka 6 personer:
3 kycklingfiléer
0,5 brk soltorkade tomater
1 broccolihuvud
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 skvätt mellangrädde
grillkrydda
rosmarin
salt
svartpeppar
Så här gör du:
- Skär kycklingen i munsbitar. Finhacka vitlöksklyftorna. Stek de båda i en klick smör i en stekpanna. Krydda med grillkrydda.
- Skär ner broccolin i små minibuketter/bitar. Strimla rödlöken och de soltorkade tomaterna. Lägg ner tilsammans med kycklingen och låt de ta smak av varandra.
- Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Gott att ha ner lite basilika i pastan.