Det här receptet kommer ursprungligen från The Slow Roasted Italian och görs egentligen på bara två ingredienser. Grekisk yoghurt och ”själv-jäsande-mjöl” – vilket jag inte ens vet om det finns i Sverige? Jag tyckte receptet lät jättespännande och var tvungen att prova. Måste säga att det här var en av de godare pizzadegar jag har smakat. För att ersätta det ”själv-jäsande-mjölet” med vanligt mjöl får man tillsätta lite bakpulver – perfekt tycker jag som då slipper jäsningstiden. Med det här receptet kan du göra en supergod pizza på 20 minuter vilket är snabbare än vissa pizzabagare 🙂 Längst ner finns även ett turborecept på tomatsås att ha på pizzan.
Ingredienser till 2 stora pizzor:
1 rågad tesked bakpulver
4 dl turkisk yoghurt (originalreceptet säger grekisk, men båda funkar)
4 dl mjöl + till utbaket
lite salt
Så här gör du:
- Blanda ihop allt i en bunke, det tar några minuter att få ihop en degen som ska vara lite kladdig men inte fastna på händerna.
- Baka ut till en pizza och lägg på valfri fyllning och baka sedan i ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter.
Min dotter gjorde en pizza till sig själv med sina favoritingredienser:
Turbotomatsås till pizzan:
3-4 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt och peppar efter smak
vatten
Så här gör du:
- Lägg tomatpurén och kryddorna i en skål.
- Rör ut allt med lite vatten till önskad konsistens.
- Bred på pizzan och lägg sedan på dina ingredienser.
* * *
Detta är inlägg #52 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.