Supergod vegetarisk gryta med färsk tagliatelle

Bästa vegetariska pastasåsen, vegetarisk gryta till färsk pastaNär mat får ta lite tid och man inte känner sig stressad då blir maten också ofta riktigt god! Idag var en sådan dag och jag vill verkligen säga att du måste prova den här vegetariska pastasåsen/grytan. Det behövs inget kött till men vill man ändå lägga till lite protein så tärna gärna en halloumiost och tärna och stek gyllenbruna och blanda i strax innan servering.

Ingredienser 4 personer:
färsk tagliatelle (eller annan pasta)
1 brk krossade tomater
1 gul lök
1 zucchini
1 brk skivade champinjoner
3-4 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 msk basilika
en nypa socker
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten

Så här gör du:

  1. Häll lite olja i en kastrull och finhacka den gula löken och lägg i kastrullen. Stek på medelvärme till den blir lite glansig.
  2. Häll på de krossade tomaterna och vatten. Lägg i oregano, basilika, grönsaksbuljongen och en nypa socker. Nu ska detta puttra i minst 30 minuter på svag värme. Titta gärna till lite då och då och rör om.
  3. Under tiden som tomatsåsen puttrar på spisen hackar du en vitlöksklyfta och steker det i lite olja tillsammans med champinjoner och zucchini som du skurit i kvartar. Låt det få lite färg. Ställ sedan åt sidan. Glöm inte titta till tomatsåsen.
  4. Nu är det dags att koka pastan!
  5. När tomatsåsen kokat klart och blivit härligt gosig blandar du ner svampen och zucchinin. Finstrimla de soltorkade tomaterna och lägg i dem också.
  6. Blanda ihop med den nykokta pastan eller lägg ett litet vegetariskt berg på pastan. Servera bums!

* * *
Detta är inlägg #51 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*