Tabouleh-sallad

Tabouleh-salladTabouleh kommer inte från Irak utan från Libanon men salladen äts i hela mellanöstern. Den är jättegod till grillat men passar förstås till annan mat också.

Tabolueh-recept finns i alla möjliga varianter. En del tillsätter färsk paprika, chilipeppar, aprikoser, couscous etc. Det verkar bara vara fantasin som sätter gränser.

Mitt recept är av enklaste modell men smakar som det ska tycker jag. Maken däremot är inte så förtjust i bulgur i den här formen, jag älskar det däremot och äter lätt upp hans portion.

Ingredienser (cirka 4 personer): 
3 rejäla nävar bladpersilja
1 näve mynta-blad (går att använda torkad, då räcker det med 2 msk ungefär)
2 tomater
4 smala salladslökar
0,5 dl finkornig bulgur
1 msk paprika-krydda
3 citroner
1 dl olivolja
0,5 dl kokande vatten
1 tsk salt

Så här gör du: 

  1. Lägg bulgur i en skål och pressa citronerna över. Lägg i paprika-kryddan och det heta vattnet. Rör om och låt stå i cirka 30 minuter.
  2. Hacka persilja, mynta, salladslök och tomat fint.
  3. Blanda allt i samma skål. Häll på olivolja. Smaka av och salta om det behövs mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*