Hela den här veckan har börjat jättestressigt, det har knappt funnits tid för varken matlagning och införskaffning av nya matvaror. Som tur är brukar jag fylla på skafferiet med lite smått och gott (jag känner mig själv) och längst in i skåpet fanns en pesto-burk (nötfri) och tillsammans med lite riven parmesan fick det bli kvällens smaksättare för den torsk vi planerat att äta.
Det blev otroligt gott och något som hela familjen vill äta igen. Den här rätten kan jag tänka mig passar bra till både potatis och ris – till och med tagliatelle skulle funka fint. Det här är också ett recept som passar bra stressade vardagar – det går fort att få till och resultatet är lyxigt som har en härlig sälta och god sky att ringla över riset.
Ingredienser:
- Torskryggfiléer (1 per person)
- pesto, 1 msk per torskryggfilé
- parmesan, 2 msk riven per torskryggfilé
- olivolja
- salt
- vitpeppar
Så här gör du:
- Tina torskryggfiléerna.
- Blanda samman pesto och parmesan.
- Lägg fiskfiléerna i en form, ringla lite olivolja över och salta och peppra.
- Fördela pesto- och parmesanblandningen över fiskfiléerna.
- Ställ in i ugnen på ca 200 grader i 20 minuter.
Gott tillsammans med både potatis, ris och pasta.
* * *
Detta är inlägg #84 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.