Tricolore-soppa med 3 linssorter (röda, gröna och svarta belugalinser)

Tricolore-soppa på linser

Tricolore-soppa av linser, visst är färgerna vackra!  Denna tricolore-soppa  är gjord på röda och gröna linser samt svarta belugalinser. Jag önskar att färgerna från linserna höll i sig – den ser inte så aptitlig ut för ögat när den är färdiglagad. Men skenet bedrar kan jag lova. Den här rätten är jättegod – till och med min petiga tre-åring slukar till sista skeden.

Tricolore-soppa på tre sorters linser

Till den här soppan passar en härligt rostad lantbrödsskiva, det blir en måltid man står sig länge på. Soppan – eller kanske mer likt en stuvning – passar lika bra på ett meze-bord för den som vill skopa upp lite med t ex taco-trekanter.

Den här rätten är lättlagad och kräver bara att man passar så det inte bränns vid eller att det kokar torrt.

Ingredienser:

  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl svarta linser
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 bit kanelstång (eller mald kanel, cirka 1 krm)
  • 2 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljong
  • salt och ev svartpeppar
  • olja
  • 8-10 dl vatten

Så här gör du:

  1. Skölj linserna.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Häll lite olja i en kastrull och lägg ner löken och stek den mjuk och glansig.
  4. Häll av vattnet från linserna och lägg ner linser och kryddor och fräs på ett par minuter.
  5. Lägg ner grönsaksbuljongen, lagerbladen och häll på vattnet. Låt koka upp och sjuda under tillsyn till linserna är mjuka, cirka 45 minuter.
  6. Justera konsistensen med vatten och smaka av med salt och peppar.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*