Göra ost är verkligen roligt – och superenkelt! Jag satte en ny sats i fredags och idag var det dags att smaka av – så gott! Precis lagom vitlökssmak – jag tycker den här bredbara osten blir verkligen bra. Extra roligt också att bjuda på något man gjort själv t ex till ostbrickan på fredagskvällen. Det gäller bara att tajma in tillagningen. Åh, nu blir jag sugen på att pröva röd- och grönpeppar ost!
Ingredienser (cirka 2 dl färdig ost):
1 liter yoghurt
1,5 tsk salt
1 liten riven vitlöksklyfta
4-5 msk finhackad persilja
Så här gör du:
- Blanda alla ingredienser i en skål. Häll allt i en kökshandduk eller tygsil och låt stå i tre dagar i kylskåp.
- Ta ut och bred på ett libabröd eller finncrips eller kex och njut. Om det blir något kvar kan du förvara det i en tättslutande ask. Osten håller sig cirka en vecka.
Smaklig snackstund!
2 kommentarer