Färskost med vitlökssmak

Gör egen färskostGöra ost är verkligen roligt – och superenkelt! Jag satte en ny sats i fredags och idag var det dags att smaka av – så gott! Precis lagom vitlökssmak – jag tycker den här bredbara osten blir verkligen bra. Extra roligt också att bjuda på något man gjort själv t ex till ostbrickan på fredagskvällen. Det gäller bara att tajma in tillagningen. Åh, nu blir jag sugen på att pröva röd- och grönpeppar ost!

Ingredienser (cirka 2 dl färdig ost):
1 liter yoghurt
1,5 tsk salt
1 liten riven vitlöksklyfta
4-5 msk finhackad persilja

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll allt i en kökshandduk eller tygsil och låt stå i tre dagar i kylskåp.
  2. Ta ut och bred på ett libabröd eller finncrips eller kex och njut. Om det blir något kvar kan du förvara det i en tättslutande ask. Osten håller sig cirka en vecka.

Smaklig snackstund!

2 kommentarer

  1. Oh vad duktig du är:) det måste jag prova.
    Jätte trevlig blogg du har.

Lämna gärna en kommentar :)